Büntetőfékezőnek nézte, szétverte a tükrét

2021.08.27. 19:46

A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt gyorsított eljárásban emelt vádat egy 43 éves férfi ellen, aki egy vélt büntetőfékezés miatt akart bosszút állni. 

A férfi idén júniusban, a 7-es számú főúton gépkocsival kikanyarodott egy másik autós elé, aki később a belső sávban megelőzte, majd visszasorolt elé, és elkanyarodott jobbra egy mellékutcába.

A másik kocsit egy asszony vezette, akinek a manőverét a férfi „büntetőfékezésként” értelmezte, ezért indulatba jött, és követni kezdte őt. Ezt a nő is észrevette, majd egy idő után azért, hogy kivonja magát a jogkövető állampolgár számára egyre kínosabbá és veszélyessé váló szituációból, a gépkocsijával félreállt, és védekezésként magára zárta az ajtót.

A férfi ekkor indulatosan és kiabálva az asszony autójához sietett, aminek megpróbálta kinyitni a vezető oldali ajtaját. Ez azonban nem sikerült, ezért többször a gépkocsira ütött, illetőleg egy jól irányzott mozdulattal kitörte a visszapillantó tükör üvegét is, majd távozott a helyszínről.

Az asszony videója alapján a siófoki rendőrök még aznap elfogták a férfit. A nő gépkocsijában a rongálás következtében 200 ezer forint kár keletkezett.

A Siófoki Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette – számol be a Magyar Ügyészség.