Figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: itt az ősz, jönnek a párás, ködös reggelek

2021.08.27. 17:36

Ez már az ősz − olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. A meteorológusok egy különleges képet is megosztottak a követőkkel, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Varbón kaptak lencsevégre.

Páratlan, na jó, inkább párás képeket mutatunk most nektek. Első látásra akár tornádónak is nézhetnénk, de csak a pára tréfálkozott Varbón, ez szerencsére a második képen egyértelműen látszik. Azért ez kicsit para volt nem?

− olvasható a bejegyzésben.

Az előttünk álló reggeleken ha para nem is, de pára, illetve köd is lehet, így fokozottan figyeljetek az utakon, ez már az ősz!

− tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat, amit a közelgő időjárási események is csak megerősíteni tudnak. Az előrejelzések szerint ugyanis péntek délután gomolyfelhők képződnek, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, elsősorban a Dél-Dunántúl−Borsod-Abaúj-Zemplén megye vonal mentén.

A záporos időjárás azonban az esti órákra megszűnik, és éjszakára átmenetileg nagy területen kiderül az ég. Elsősorban a keleti megyékben foltokban köd képződhet.

Szombaton az ország délkeleti harmadán, negyedén fokozatosan beborul az ég, és ott egyre többfelé elered az eső. Másutt a többórás napsütést követően gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan alakulhatnak ki záporok, az északnyugati határ mentén egy-egy zivatarra is van esély.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 20 és 23 fok között alakul, de a borult és tartósabban csapadékos déli, délkeleti tájakon csak 16−19 fok lesz.