A nemzetközi kerékpárút lezárására figyelmeztet Szentendre önkormányzata

2021.08.27. 20:44

Szentendre önkormányzata arra kér mindenkit, hogy vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be – se biciklivel, se gyalog , mert balesetveszélyes.

A Pest megyei település helyhatósága az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégén 

két baleset is történt a Budapest és Szentendre közötti nemzetközi kerékpárút lezárt részén, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.

A Dera-patak és a Postás strand közötti szakaszon a Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) helyreállítási munkákat végez. A szennyvízcsatornában keletkezett dugulás miatt a kerékpárutat több helyen fel kellett bontani, mert annak építése során a kivitelező a szerelőaknákat befedte, leaszfaltozta.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházása során a jelenleg lezárt szakaszt korszerűsítették, de a szerelőaknák kialakítása nem volt megfelelő. 

Mivel a kerékpárút az árvízvédelmi funkciót betöltő gáton fut, az aknák kiépítéséhez, fedéséhez egyedi vasbeton elemeket kell terveztetni és legyártatni, ezek a speciális árvízbiztonsági előírásoknak is megfelelnek és egy esetleges árvízi védekezés során a teherautó-közlekedés terhelését is elbírják – ismertette az önkormányzat.

Ugyan a lakosság tájékoztatása, a lezárás biztosítása a kerékpárúton a helyreállítást végző, állami tulajdonú DMRV Zrt. feladata, azonban  Szentendre önkormányzata fontosnak tartja a tájékoztatást, ahogy azt is, hogy a lezárást rendszeresen ellenőrizze 

– áll Szentendre önkormányzatának közleményében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport