Totális káoszról számolnak be a kecskeméti repülőnapra kilátogatók

kecskemét.png
2021.08.28. 16:52 Módosítva: 2021.08.28. 19:55

Nyolc év után rendeznek újra repülőnapot Kecskeméten, de a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató hivatalos Facebook-oldalán több kommentelő és az egyik olvasónk is arra panaszkodik, hogy délelőtt szinte lehetetlen volt eljutni a parkolókig. A Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság már tegnap közölte, hogy nőhet a menetidő és torlódás is kialakulhat Kecskemét környékén az esemény miatt.

Az Index egyik olvasója az előre kifizetett belépővel, autópálya matrica vásárlással, kétszáz kilométeres utazás és három óra dugóban araszolás után a parkolóig sem jutott el. Mint leírta nekünk: 

Három óra dugóban araszolás és a rendőrség által folyamatos tovább és tovább terelés után a rendezvény parkolójáig sem jutottunk el, mondván beteltek. 12:30 körül feladtuk és inkább hazajöttünk. Felháborítónak tartom, hogy egy ilyen szintű rendezvényt, az elővételben eladott jegyek száma alapján nem lehetett megfelelően előkészíteni/megszervezni, megoldani a pakolást, bejutást. Kíváncsi lennék a hivatalos magyarázatra, illetve hogy a szervezőség miként tervezi kártalanítani a sok hoppon maradt látogatót. Köszönjük nekik a „szuper” szombatot! 

Nem csak a bejutás volt nehéz, de kifelé is káosz alakult ki, ahogy a látogatók a parkoló felé vették az irányt.

 A Facebookon is hasonló történetekbe futottunk:

2 órája várunk, hogy egyáltalán a parkolóba bejussunk! Kecskemétre vezető autópálya behajtás 3 lehetősége közül 1-et hagytak meg a gépkocsi forgalomnak! Felháborító ez a szervezés! 10 km-es sor van, akik arra várnak, hogy busszal a parkolókból eljussanak a repülőtérre, és 2 órán belül 2 db csuklós buszt láttunk, akik viszik az embereket!

– írta az egyik hozzászóló 10:30-kor. Van olyan is, aki úgy döntött, hogy inkább hazamegy, pedig előre meg kellett vásárolni a jegyet:

Biztos szép volt. Reggel 7-kor indultunk 2 órát araszoltunk, majd jött a tájékoztatás, hogy megtelt a parkoló még 2-3 óra kb. VAGY forduljunk vissza és próbáljuk meg máshonnan megközelíteni de az is 2-3 óra...hazamegyünk. Szép nap volt, köszi.

Több óra kellett a bejutáshoz, de legalább a programok jók:

Reggel 6-kor indultunk és elmúlott negyed 12 mire a parkolóba jutottunk. Az utolsó alig 4 km több mint két órát vett igénybe a remek szervezés miatt. Anno amikor nem volt ez a túlszervezés fele időbe sem jutott bejutni! Viszont a programok jók, sok a gyerekeknek szervezett program és bent már élhetőbb az élet.

A rendőrség 09:39-kor tette közzé, hogy „a rendezvény zöld színnel jelölt parkolójában lehetséges a parkolás, a sárga megtelt”.

HM: nagy az érdeklődés, érkezzünk reggel 7-re

A repülőnapról és a viszontagságos körülményekről a Honvédelmi Minisztérium azt a közleményt adta ki, hogy már reggel 7 órakor, a kapunyitás idején is nagy volt az érdeklődés. Közölték, a mai naphoz hasonlóan a kapukat vasárnap is 7 órakor nyitják meg, de a parkolók már reggel 6 órától a vendégek rendelkezésére állnak. Az autóval érkezők számára több mint 27 ezer parkoló áll rendelkezésre, s ezeket érdemes már a reggeli órákban elfoglalni – tanácsolták a minisztériumnál. 

A HM felhívta a figyelmet arra, hogy a várható nagy érdeklődés miatt vasárnap is megnövekedett forgalomra és hosszabb menetidőre kell számítani a Kecskemétre vezető utakon, valamint a repülőnap parkolóinál.

Akik nem szeretnének lemaradni a színes és izgalmas délelőtti bemutatókról, azoknak azt javasolják, hogy reggel 7 órára, a kapunyitásra érkezzenek meg, hogy időben beérjenek a bázis területére. A várható torlódás akár több mint egy órával növelheti a bejutás idejét – közölte a HM.

(Borítókép: Kaszás Tamás/Index)