11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Ostromállapot alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőn

2021.08.28. 08:50

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely belépő oldalán szombat délelőtt. 

A rendőrség honlapján közzétett információk szerint a röszkei autópálya-átkelőn a személygépkocsival Szerbiából érkezőknek háromórás, az oda tartóknak egyórás a várakozás. Az autóbusszal utazóknak mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk. A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felől igénybe vehető a röszkei, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti átkelő 7-től 19 óráig, valamint az ásotthalmi átkelő, amely augusztus 31-éig 7-től 22 óráig működik.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek két órát kell várakozniuk az átlépésre. A nagylaki közúti átkelő belépő oldalán egyórás a várakozás. Az utazók azonban használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt is, ahol jelenleg nincs torlódás. 

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.

Július elején, a nyugat-európai szabadságolások kezdetekor még arról írtunk, hogy déli határátkelőink a hazafelé tartó vendégmunkások ostromát nem bírták, mostantól azonban a szabadságok lejártával visszafelé kell hasonló áldatlan állapotokkal számolni.   • Hírek
  • Bankszámla