Megjött a válasz, ez az oka a közlekedési káosznak a Blahánál

2021.08.31. 15:45

A buszok nem a lámpaciklusváltás miatt szorultak be a Blaha Lujza térnél, hanem mert lényegében megkezdődött a szeptemberi forgalom, és rengeteg az autó – mondta Balogh Samu, a főpolgármester közlekedéspolitikáért felelős kabinetfőnöke a Telexnek.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a Blaha Lujza téren augusztus 31-től új forgalmi rend lépett életbe, a Rákóczi út középső sávjait lezárták, csak a belsőt és a külsőt használhatják az autóval közlekedők. A Nagykörúton továbbra is irányonként egy sáv járható. 

Kapcsolódó

Készüljön, újabb korlátozások a Blaha Lujza tér felújítása miatt

A tér legnagyobb belső része továbbra is lezárva marad.

A Mandiner.hu tájékoztatott róla egy olvasó levele alapján, hogy nem nevezhető gördülékenynek a közlekedés üteme a Blaha Lujza tér környékén, mert szerinte nem jól lett megtervezve a lámpaprogram, ami miatt hatalmas dugó keletkezett már a reggeli órákban. Az olvasó leírta, hogy a Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így senki nem tud kijönni. 

Balogh Samu arról is beszélt, hogy 

a Blaha Lujza tér érintett részén a felújítás miatt egy sávra szűkül a forgalom, ez visszatorlasztja az autósort, ezért nem tudnak kijönni a buszok.

A közlekedéspolitikáért felelős kabinetfőnök tudatta, hogy a Budapesti Közlekedési Központnál már reggel jelezték a problémát, így két ütemben is több zöldet adtak a buszoknak, ráadásul a politikus szerint a lámpaciklusváltás jól is jött, mert a meghosszabbodott, kilencven másodperces ciklusból könnyebb zöldidőt átcsoportosítani.