Előrefutott a Partizán, nem náluk lesz a miniszterelnök-jelölti vita

2021.08.31. 20:50 Módosítva: 2021.08.31. 22:32

Miniszterelnök-jelölti előválasztási vita a Partizánon szeptember 18-án 19 órakor. Még most is ez olvasható a Gulyás Márton nevével fémjelzett portál Facebook-oldalán. Az Index azonban úgy értesült, hogy ezzel a bejelentéssel egy kicsit előrefutott a portál.

A hat párt arról állapodott meg, hogy megpályáztatja a miniszterelnök-jelölti vitát, ezért megkereste a RTL Klubot, az ATV-t és a Partizánt is. Az RTL egy esti 23 órás kezdést javasolt, a Partizán pedig azt közölte, hogy semmilyen feltételt nem támaszt, rugalmasan viszonyul a pártok javaslataihoz.

Mint megtudtuk, épp tegnap állapodtak meg a jelölő szervezetek az ATV-vel; ezen a csatornán szeptember 12-én lesz 20,25-kor, Simon András vezeti majd a beszélgetést. Miután ez kitudódott,

Gulyás Márton beelőzött a fenti bejelentéssel (és a belengetett egy nappal korábbi dátummal), ezzel kényelmetlen helyzetbe hozva az aspiránsokat. 

Erről egyébként semmiféle írásos megállapodás nem volt Gulyás Mártonék zsebében, Fekete-Győr András a Klub rádiónak már el is mondta, hogy nem lesz ott a Partizán stúdiójában.

Összesen 2+1 miniszterelnök-jelölti vitáról egyeztek meg a pártok, úgy tudjuk, a másik az RTL Klubon lesz. A két előválasztási forduló közötti harmadikról még nincs megállapodás, amin már csak az első három jelölt vehet részt.

A vitákra közönség előtt kerül sor, azokat a televíziók élőben közvetítik majd.