Elkapták az internetes csalókat, akik 65 embert vertek át

2021.08.31. 11:33

A Kaposvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a nővel és férfival szemben, akik a vád szerint változatos módszerekkel vertek át számos sértettet, de végül lebuktak.

A vádlottak élettársak voltak, amikor elhatározták, hogy internetes csalások révén fognak pénzhez jutni. Megállapodtak abban, hogy a nő profilja, illetve egyéb, kifejezetten a bűnelkövetés céljából létrehozott álprofilok alatt olyan termékeket – elsősorban mobiltelefonokat  fognak eladásra kínálni hirdetési oldalakon, amikkel valójában nem rendelkeznek.

Emellett olyan álprofilokat is létrehoztak, melyeken ismerkedési szándékot színlelve férfiakkal vették fel a kapcsolatot, akiktől különböző valótlan indokokra hivatkozva csaltak ki pénzt  írja az ügyészség a honlapján.

A páros ezekkel a módszerekkel összesen 65 vertek át. Amikor a sértettek a megrendelt terméket, vagy a személyes találkozást várva keresni kezdték őket, elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás alkalmazására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.