Varga Mihály: A kormány évről évre többet fordít az oktatásra

2021.08.31. 13:31

A családok támogatása, az oktatás fejlesztése és a környezet jobbá tétele áll a gazdaságpolitika, a kormányzás értékrendjének középpontjában − mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a II. kerületi Gyermekek Háza új épületének átadásán kedden.

A térség fideszes országgyűlési képviselője is azt mondta, háromszor annyi forrás áll rendelkezésre oktatási célra, a családok támogatására idén, mint 2010-ben. Hozzátette, hogy a kormány évről-évre többet fordít az alapfokú és a középfokú oktatásra. Ezek a források az elmúlt tíz évben 735 milliárd forinttal emelkedtek.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ismertetése szerint az 5,3 milliárd forintos II. kerületi beruházás nem egyedülálló. Szerte az országban kilencszáz helyszínen végeztek fejlesztéseket hazai és uniós forrásokból, 350 milliárd forint értékben  − tette hozzá.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azt mondta, az SNI- (sajátos nevelési igényű), illetve a fogyatékossággal élő gyerekek ellátása mindig prioritást élvez. Szerinte a gyerekeknek akkor tudnak a legtöbbet adni, ha integrációban nevelik őket, mert így élhetik meg a legnagyobb elfogadást – számol be az MTI.