Czeglédy Csaba: Többet tudok az Ördög Ügyvédjéről, mint amit elmondok

2021.09.01. 20:57 Módosítva: 2021.09.01. 20:57
Többek tud az ügyről, mint amennyit elmond – ezt mondta Czeglédy Csaba a 444-nek az Ördög Ügyvédjével kapcsolatban.

Mint az Index megírta, a DK politikusát a rendőrség meggyanúsította azzal, hogy ő áll az Ördög Ügyvédje nevű blog mögött. Czeglédy elismerte: büszke lenne rá, ha így lenne, de tagadta, hogy ő lenne az, akit keresnek. Mindeközben az Ördög Ügyvédje is azt írta a Facebookon, hogy rossz helyen keresgélnek a hatóságok.

A mostani videóban Czeglédy azt mondta, hogy idén március 31-én vagy április 1-jén idézték be először azzal kapcsolatban, hogy gyanúsítottként kihallgatják. 

Fel is hívtam április elsején a nyomozóasszonyt, hogy ez ilyen áprilisi tréfa-e

– mondta ezzel kapcsolatban, hozzátéve: ezután április 8-án hajnalban négy helyen is keresték a nyomozók, de nem találták meg, így végül csak aznap este hallgatták ki. 

Elmondta, hogy a nyomozók arra hivatkoznak, hogy az egyik, az ügyhöz kapcsolódó, Borkai Zsolt valódi arca néven futó Facebook-oldalhoz az ő hitelkártya adatai lettek hozzárendelve. Állítása szerint azt viszont a hatóságok sem tudták bebizonyítani, hogy ő kártyájáról fizették annak az oldalnak a hirdetéseit.

Nyilván többet tudok az ügyről, mint amennyit elmondok vagy el akarok mondani, de azért én híres vagyok arról, hogy jól tudok titkot őrizni, megőrzöm másoknak a titkait

– ezt már arra a kérdésre válaszolva mondta a politikus, hogy miért adhatta meg bárki az ő bankkártyájának adatait. Az ezt követő kérdésre –  amely arra vonatkozott, hogy akkor tudja-e, ki az Ördög Ügyvédje –, azt mondta, hogy nem. 

Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy többet tudok az ügyről, mint amennyit el akarok mondani, mert őrzöm más vagy másoknak a titkait. Nyilván vannak azért egyértelmű sejtéseim

– fogalmazott,hozzátéve: be tudná azonosítani azt a 2-3 embert, akinek köze lehet a bloghoz. Majd megismételte azt a kijelentését, hogy büszke lenne rá, ha ő lenne mögötte. 

Zseniális az Ördög Ügyvédje, kár, hogy nem én vagyok

– fogalmazott Czeglédy Csaba. 

A politikus a videó későbbi részében arról beszélt, hogy a tudomása szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda még amerikai segítséget is kért ahhoz, hogy IP-címek alapján lenyomozzák, ki van a blog mögött, de nem jártak sikerrel.

Másfél év alatt gyakorlatilag nem jutottak egyről a kettőre. Valakit azért csak meg kellett gyanúsítani, ha már ennyit nyomoztak benne

– összegezte, hozzátéve: szerinte az ügyészség 1-2 hónapon belül vádat emel „és akkor majd jó hülyét csinál magából a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Törvényszéken”.

Hogy akarják felderíteni az Ördög Ügyvédjének a személyét, amikor azt sem tudják, hogy Czeglédy Csaba április 8-án hajnali 6 órakor hol tartózkodik?

– fogalmazott zárásképp a politikus.