Emlékérméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank a NEK alkalmából

2021.09.01. 19:41 Módosítva: 2021.09.01. 19:41

A 2021-ben Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alkalmából a Magyar Nemzeti Bank kétmillió darab ötvenforintos címletű érmét bocsát ki, emellett két emlékérme is készül az alkalomból − derült ki a keddi Magyar Közlönyből.

Az ötvenforintos érme 75 százalékban réz, 25 százalékban nikkel ötvözetből készül. Az érmén fel lesz tüntetve a NEK eredetileg tervezett megrendezési éve, a helyszín, az esemény logója és neve. Az érméből kétmillió darabot bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank.

ötven
Fotó: Magyar Közlöny

A közlöny szerint az eseményre két emlékérme is készül, az egyik egy tízezer forintos címletű ezüst emlékérem. Az emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készül. Az emlékérme előlapján a NEK missziós szimbóluma, Ozsvári Csaba ötvösművész alkotása, a Missziós kereszt részletének ábrázolása látható, a középpontban a NEK angol nyelvű logójának részletével. Az emlékérme hátlapján a  NEK részére Lenzsér-Mezei Kata terve alapján készült monstrancia és a  belőle áradó sugárnyalábok ábrázolása látható, a  háttérben a budapesti Hősök tere részletével.

Az éremből ötezer darab készíthető, különleges, úgynevezett proof technológiával.

tízezer
Fotó: Magyar Közlöny

A harmadik érem szintén emlékérme, amelynek értéke kétezer forint. Az érem 75 százalékban réz, 25 százalékban nikkel ötvözetből készül. Elő és hátlapján ugyanazok a motívumok lesznek láthatók, mint az ezüst emlékérmén. Ebből az éremből hétezer darab készíthető.

kétezer
Fotó: Magyar Közlöny


  • Tippek
  • Bankszámla