A kutyára fogta a büntetőfékezést egy abonyi férfi

2021.09.02. 10:30 Módosítva: 2021.09.02. 10:37

Közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják a ceglédi nyomozók azt a 42 éves férfit, aki büntetőfékezéssel vélte rendezni közlekedési nézeteltérését, majd ráfogta egy kutyára a satufékes belassítást. Az akció következtében mindkét jármű összetört – adta hírül honlapján a rendőrség.

Az eset kedden történt. Egy kitolató gépjármű miatt kellett megállnia az elkövetőnek ezüstszínű Toyotájával, valamint a mögötte érkező kisteherautónak. A teherautó 36 éves ecseri sofőrje ezt követően lassúnak ítélte a Toyota elindulását, ezért rádudált, majd megelőzte. A Toyotát vezető 42 éves abonyi férfi ezt a jelek szerint igencsak nehezményezte, ugyanis visszaelőzött, és egy indokolatlan vészfékezéssel gondolta rendezni a nézeteltérést, aminek következtében a kisteherautó hátulról belerohant, és mindkét jármű összetört.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset következtében senki sem sérült meg, a részes járművekben azonban anyagi kár keletkezett.

Az abonyi járőrök rövid úton elő is állították a 42 éves férfit, majd kihallgatták. A helyszínen ugyan még azt próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy egy autója elé kiszaladó kutya miatt kényszerült a hirtelen fékezésre, kihallgatása alkalmával azonban már inkább beismerte a bűncselekményt, s ekképpen mentegetőzött:

Meg akartam kérdezni tőle, hogy miért volt türelmetlen, miért inzultált?

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 42 éves férfival szemben közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást – áll a hatósági honlapon.