Nagyon fog örülni, ha nem dolgozik ezen a hétvégén

2021.09.03. 16:09

Pénteken délután napos, gomolyfelhős idő várható országszerte, Magyarország nyugati felében élők élvezhetik jobban a nap melegítő sugarait, míg a keleten több felhőre kell számítani – tájékoztat róla az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ szerint csapadékra nem kell számítani, igaz kellemes nyár végi idő lesz, melyben a légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, legfeljebb néhol lehet egy-egy élénk széllökés. Késő estére többnyire 13 és 17 fok közé hűl le a levegő. 

omsz.időjárás.péntek
Fotó: OMSZ / met.hu

Éjszakára a gomolyfelhők összeesnek, és az ország nagy részén kiderül az ég, így gyönyörködhetünk a csillagokban. Azonban az északkeleti, keleti tájakon maradhatnak felhős területek, de csapadék ekkor sem várható.

omsz.időjárás.péntek.este
Fotó: OMSZ / met.hu

Szombat hajnalra a gomolyfelhők összeesnek, és az ország nagy részén kiderül az ég. Az északkeleti, keleti tájakon azonban maradhatnak felhős területek. Csapadék nem lesz, foltokban pára, sekélyköd képződhet. Gyenge lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hidegebb is lehet – írták az OMSZ-nél. 

Napközben aztán az alacsonyszintű felhőzet délelőtt a keleti, északkeleti tájakon is gomolyosodni, szakadozni kezd, és ott is, mint máshol sokat fog sütni a nap. Az ország keleti kétharmadán lehetnek nagyobb számban gomolyfelhők, a nyugati megyékben derült idő várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.