Mindenhol biztosítani kell egy embert, aki segíteni tud a diabéteszes gyermekeknek

2021.09.03. 10:13

Magyarországra figyel az egész világ szeptemberben – mondta Novák Katalin a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A családokért felelős tárca nélküli miniszter ezzel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, a Budapesti Demográfiai Csúcsra és a vadászati kiállításra utalt, amely események iránt nagy az érdeklődés.

A demográfiai csúcsot 2015 óta kétévente rendezik meg, az esemény központjában az áll, hogy a demográfiai problémákat a bevándorlás helyett a családok támogatásával kell megoldani

– jelezte Novák Katalin, aki Magyarországot említette jó példaként, elvégre a családok nagymértékű támogatása mellett is jól teljesít a gazdaság, ráadásul a gyermekvállalási kedv is jelentős mértékben nőtt, miközben a válások 60 éves mélyponton vannak.

A miniszter arról is beszélt, hogy minden intézményben biztosítani kell egy olyan embert, aki segíteni tud a diabéteszes gyermekeknek például inzulint beadni, vagy tudja, hogyan kell kezelni, ha a gyermek sokat mozog. Erre a feladatra több mint ezer pedagógust képeztek ki.