Szijjártó Péter sokszor helikopterezett, Pintér Sándor is felszállt

2021.09.03. 16:31 Módosítva: 2021.09.03. 16:40

Toronymagasan Szijjártó Péter használta legtöbbször a rendőrségi szolgálati helikoptereket az elmúlt hat évben – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) válaszából, amelyet a Magyar Hang közérdekű adatigénylésére adtak. A lap szerette volna megtudni azt is, hogy mely események indokolták a külgazdasági és külügyminiszter sietségét, erre azonban nem érkezett reakció.

A megküldött adatokból az viszont kiderült, hogy 2015 óta összesen 29 alkalommal használták a rendőrségi helikoptereket miniszterek, ebből 21 repülést Szijjártó Péter tudhat magáénak.

Nyolc esetben vett igénybe rendőrségi helikoptert Pintér Sándor belügyminiszter, őt egy alkalommal Simicskó István volt honvédelmi miniszter is elkísérte. Korábban a 24.hu írt arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is használta az egyik helikoptert még 2015-ben.

Az úti célok igen változatosak voltak, szerepelnek közöttük megyeszékhelyek, határ menti települések, de egy-egy külföldi út is. Pintér Sándor például utazott rendőrségi helikopterrel Bécsbe, valamint Belgrádba, de az erdélyi Temesvárra is ellátogatott vele. 

A rendőrség összesen tizenöt szolgálati helikopterrel rendelkezik, amelyeket védett személyek költségtérítés nélkül is igénybe vehetnek, amennyiben szándékukat jóváhagyják a Belügyminisztériumnál.