Dobrev Klára nem áll meg: utolsó pillanatig gyűjtik az ajánlásokat

2021.09.04. 11:07
Noha Dobrev Klára már összegyűjtötte és leadta az előválasztási induláshoz szükséges mennyiségű ajánlást, illetve elsőként vették nyilvántartásba miniszterelnök-jelöltként, a Demokratikus Koalíció folytatja a gyűjtést.

A péntek késő esti összesítés szerint az ajánlásgyűjtés kezdete óta 82 117 ajánlás gyűlt össze Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségére – közölte a Demokratikus Koalíció szombaton.

Az ellenzéki párt arra is emlékeztet, hogy Dobrev Klára elsőként, ezen a héten kedden adta le az indulásához szükséges számú aláírást, szerdán pedig elsőként vált hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté az előválasztáson.

Az ajánlásgyűjtéssel azonban nem álltak meg, folytatják az aláírások gyűjtését a maradék két napon is, „mert Dobrev Klárának fontos minden találkozás és beszélgetés”.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és kampányfőnöke pénteken azt is közölte, hogy pártja 60 jelöltet állított az ellenzéki előválasztásra, és valamennyien megkapták az induláshoz szükséges ajánlásmennyiséget.

Többségük a szükséges ajánlás többszörösét gyűjtötte össze. Köszönjük a választók bizalmát, amellyel a DK Orbán-rendszerrel szembeni, megalkuvás nélküli politikáját, a jövő évi rendszerváltást és az elszámoltatást támogatják

– fogalmazott Molnár Csaba a közleményében.

Dobrev Klárán kívül Jakab Pétert, a Jobbik elnökét vették nyilvántartásba ellenzéki miniszterelnök-jelöltként, az Országos Előválasztási Bizottság engedélyezte az indulását.

Az ellenzéki ajánlásgyűjtés hétfőn, szeptember 6-án délelőtt 10 órakor ér véget.