Ellopták az autót, hogy néhány tízezresért bezúzassák

2021.09.04. 12:36

Kifigyeltek, trélerre tettek, majd pár tízezer forintért bezúzattak egy ellopott milliós autót. A gépkocsitolvajok Nagytétényben figyeltek fel a Nissanra, amelyet tulajdonosa hosszabb ideje nem használt. Azt gondolták, hogy emiatt nem fogják egyhamar keresni a kocsit, ők pedig megússzák a lopást, de tévedtek.

A Nissan Primera tulajdonosa augusztus 23-án jelentette be a kerületi rendőrkapitányságon, hogy autóját ellopták a nagytétényi parkolóból. A nyomozók kiadták a gépkocsi körözését, és az elkövetők nyomába eredtek. Több közelben lévő épület biztonsági kamerájának felvételeit visszanézték: az egyik videón látszott, amint az autót felcsörlőzik egy trélerre, egy másik felvétel pedig a tolvajok menekülési útvonalának meghatározásában segített.

A XXII. kerületi nyomozók és körzeti megbízottak pár nap alatt az elkövetők nyomára bukkantak; a gyanúsítottak Érden buktak le azzal a trélerrel, amelyet a lopáshoz használtak. Az autót megállították, a benne ülő G. Norbertet és V. Attilát pedig elfogták és előállították. A két férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Kihallgatásukkor bevallották, hogy az ellopott kocsit egy telepre vitték, és 60 ezer forintért eladták. Így lehet néhány milliós értékből pár tízezres nyereségre szert tenni.