Nem akar új korlátozásokat a járvány miatt az Orbán-kormány

2021.09.04. 17:59

A magyar kormány továbbra sem tervez járványügyi korlátozásokat, „mert nem azok, hanem az oltás a megoldás” – ezt mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára a Somogyi megyei Kötcsén rendezett Polgári Pikniken. 

Az államtitkár kijelentette: Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban. Erről, valamint tágabb kitekintésű, az Európai Uniót érintő nemzetközi kérdésekről fog beszélni a pikniken Orbán Viktor miniszterelnök is.

Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára az elmúlt száz évben, abban vagyunk érdekeltek, hogy az unió egyben maradjon

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Orbán Balázs.

Orbán Balázs megjegyezte, számos kihívás áll a közösség előtt: többek közt az adósságválság, versenyképességi problémák és az, hogy „nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban”. Azt mondta, hogy küzdeni kell az EU egyben maradásáért, de nem mindenki gondolja így; a „brüsszeli bürokraták és a baloldali, liberális politikai csoportok ebben a nehéz helyzetben is olyan, szélsőséges ideológiai kérdéseket erőltetnek”, mint a migráció ügye és a genderideológia.

Hozzáfűzte: Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták kérdése, és szerinte úgy tűnik: „Brüsszelben a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme.” 

A harmadik kérdés az, hogy hogyan küzdjünk a klímaváltozás ellen. Brüsszelben a klímaváltozást okozók helyett az egyszerű európai állampolgárokkal akarják megfizettetni ennek az árát – vélekedett Orbán Balázs.

Végezetül az államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt tíz év politikája sikert hozott: a kormány családtámogatási és adócsökkentési politikája, a segély helyett munka elve, a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás megerősítette Magyarországot – mondta.