Elkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus; Nagy Feró tüntetőket igazított helyre

IMG 7653 (1)
2021.09.05. 20:28
Vasárnap elkezdődött az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Az esemény nyitóünnepségét délután a Hősök terén tartották. Nagy Feró tüntetőket igazított helyre Kötcsén, hatályba lépett a pedofiltörvény 200 méteres szabálya. Napi hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk az az Indexen.
  • Ma délután háromkor vette kezdetét az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Az egyhetes eseményre több mint 200 ezer résztvevő regisztrált, de több olyan program is van, amely regisztráció nélkül is látogatható. Az első napról folyamatosan frissülő tudósításunkat ide kattintva böngészheti!
  • Ezért jobb a magyar, mint a német oltási program: Németországban most hétvégén indult a 12 éven felüli fiatalok oltása, és szép lassan büntetni kezdik azokat, akik nem oltatják be magukat. Az orosz vakcinából továbbra sem kérnek a németek, és nagyon úgy tűnik, hogy ezen a téren nem várható változás. A Berlinben élő Somogyi Máriával – aki háziorvos férje mellett dolgozik asszisztensként – beszélgettünk.
  • Nagy Feró az Indexnek mesélt a kötcsei piknikről. A Kossuth-díjas énekes elmondása szerint helyreigazított néhány tüntetőt. Varga Judit igazságügyi minisztert és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is fantasztikus politikusnak tartja, ráadásul előbbi szép is, bár utóbbi se csúnya – mondja a nemzet csótánya
  • Vasárnaptól hatályos a pedofiltörvény 200 méteres szabálya. A kormányrendelet a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nemváltoztatást, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termékek forgalmazását korlátozza. Ezeket az árucikkeket innentől kezdve elkülönítve, zárt csomagolásban, az iskola vagy templom bejáratától legalább kétszáz méterre lehet csak árusítani. Részletek itt!
  • A magyar kormány számára is nagy tétje van a szeptember 26-án esedékes németországi választásoknak. Bőven akad olyan párt, amelyik kőkemény politikát sürget Magyarországgal szemben, márpedig a felmérések szerint erre egyre nagyobb az esély. Az egyik ilyen párt a liberális FDP, amelynek politikusa, Renata Alt a magyar ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságot vezeti. Őt kérdeztük a választások utáni tervekről.
  • A Sunday Brunch vendége ezúttal Náray Tamás. A találkozás azért is volt öröm, mert pár éve áttette lakóhelyét a napfényes Spanyolországba, és már csak elvétve látogat haza, interjút pedig ritkán ad. Így indultunk neki a beszélgetésnek. A beszélgetésre új könyve apropóján került sor, ami az Utolsó reggel Párizsban folytatása. A Volt egyszer egy varrodám szeptember 15-én kerül a boltokba. Náray Tamás új regénye sokaknak fájni fog. A mű helyzet- és társadalomkritika, korhangulat, egyben a szellemi tunyaság és a fizikai lustaság számonkérése, az elutazása előtti pár év története közel 900 oldalba sűrítve. Hallgassa és nézze meg ide kattintva!
  • Max Verstappen ellen senkinek nem volt esélye a Holland Nagydíjon. A Red Bull versenyzője hazai közönség előtt első holland pilótaként aratott elsöprő győzelmet. A második helyen Lewis Hamilton, a harmadikon Valtteri Bottas végzett. Összefoglalónkat itt találja a futamról!
  • A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Albánia vendégeként világbajnoki selejtezőn. Marco Rossi együttese ezzel visszacsúszott a csoport negyedik helyére. Itt olvashatja el a találkozó összefoglalóját!

FEMINA. A 20. század elején még elképzelhetetlen volt, hogy a nők is kivegyék a részüket a politikából, és bekerüljenek a Parlamentbe. A fejlődésben sok bátor, elszánt asszonynak volt szerepe. Köztük volt Slachta Margit, aki országgyűlési képviselőként az egyenjogúságért, a nők választójogáért és a szociális helyzet javításáért küzdött. Történetét a Femina cikkéből ismerheti meg.

DÍVÁNY. Vasárnaponként a Dívány beizzítja képzeletbeli időgépét és visszaruccan a középkorba, hogy többet megtudjunk arról, milyen volt az élet valójában annak idején Európában. A mai cikkben a középkor nagy port felvert szexbotrányairól olvashatunk.  • Hírek
  • Személyi kölcsön