Orbán Viktor komplex stratégiája: Mi győzünk, ők veszítenek

2021.09.05. 08:04

Orbán Viktor miniszterelnök egy nagyon komplex stratégiát vázolt fel a közeledő választásra, amit úgy tudok összefoglalni, hogy mi győzünk, ők veszítenek − mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió vasárnap reggeli műsorában.

A miniszterelnök politikai igazgatója kiemelte, a cél az, hogy „ne menjünk vissza a 2004 és 2009 közötti gyenge, lecsúszott Magyarországhoz”.

Orbán Balázs a kötcsei találkozóról elmondta: az idei piknik jelmondata nemcsak visszatekintés a múltba, hanem aktualitása is van, ugyanis „egy világrend nélküli világba kerültünk”. Az idei mottó a Rákóczi-szabadságharc zászlóira hímzett latin jelmondat lett – Cum Deo pro Patria et Libertate, aminek jelentése: Istennel a hazáért és a szabadságért.

Támaszkodjunk arra, amire Rákócziék, tehát a hazaszeretetre és a szabadságra

– mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a járványok és népvándorlások korát éljük, minden országnak erre kell készülnie.

Orbán Balázs kiemelte, az elmúlt másfél évben bebizonyosodott, hogy nem a lezárások, hanem az oltás a leghatékonyabb fegyver a járvány ellen, ezért ezt kell sikerre vinni.

Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára, abban vagyunk érdekeltek, hogy az unió egyben maradjon

− mondta a miniszterelnök politikai igazgatója. Megjegyezte, hogy az Európai Unión belül vannak olyan erők, amelyek olyan ideológiai konfliktusokat éleznek ki, amik az unió összeomlását fenyegetik. Ilyen a klímaváltozás, a gender és a bevándorlás kérdése is – fűzte hozzá. Orbán Balázs szerint az ideológiai kérdések helyett inkább stratégiai és geopolitikai kérdéseket kellene megvitatni.

Mi ott leszünk, és tartjuk a gerendákat az utolsó pillanatig

− mondta Orbán Balázs.