Fekete-Győr András is összegyűjtötte a 20 ezer ajánlást

2021.09.06. 10:14
A Momentum által támogatott összes jelölt megszerezte az őszi előválasztási induláshoz szükséges választói aláírásokat. Hétfőn reggel – szeptember 6-án – 10 órakor ért véget az ellenzéki ajánlásgyűjtés, eddig adhatták le a jelöltek az íveiket.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is összegyűjtötte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer ajánlást, ezt ő maga jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón.

Azt is elmondta, hogy a Momentum 56 jelöltje 65 ezer ajánlást gyűjtött össze az elmúlt két hétben, ebből 25 ezret kapott ő miniszterelnök-jelöltként.

Augusztus 23-án indult el az ajánlásgyűjtés, két hetet kaptak a jelöltek arra, hogy az előválasztáson való induláshoz megszerezzék a választók támogatását. A miniszterelnök-jelölteknek 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek 400 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük.

Az eddigi bejelentések alapján Pálinkás Józsefen kívül mind az öt másik miniszterelnök-jelöltnek sikerült megszereznie az induláshoz szükséges ajánlásokat. Az előválasztás hivatalosan is első miniszterelnök-jelöltje Dobrev Klára lett, ő adta le először az ajánlásait.

Az ajánlásgyűjtés tanulságairól és az előválasztás további menetrendjéről itt írtunk.