Előválasztási himnusz: Kulka János, a Pa-dö-dő és Péterfy Bori is az Élni hívlak! klipjében

2021.09.06. 15:36 Módosítva: 2021.09.06. 15:39

Megszületett az ellenzéki előválasztás himnusza, az Élni hívlak!, amelynek videoklipjében közéleti személyiségek, színművészek és zenészek buliznak egy nagyot, és igyekeznek megjelenésükkel voksolásra buzdítani a szavazókat. 

A dal és a videoklip aHang és a Civil Választási Bizottság civil szervezetek együttműködésében, közösségi adományozásból született meg. 

Ahhoz, hogy az ellenzéki pártok vezéralakja megmérkőzhessenek a közös miniszterelnök-jelöltségért, 20 ezer aláírást kellett összegyűjteniük. Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, a Demokratikus Koalíció színeiben induló Dobrev Klára, a Jobbik-elnök Jakab Péter és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is bejelentették már, hogy összegyűlt a szükséges aláírásmennyiség ahhoz, hogy megmérettessék magukat a szeptember 18. és 26. közötti voksoláson.

Pálinkás József,  az Új Világ Néppárt elnöke elvérzett az aláírásgyűjtésen, de közlése szerint nem bánkódik, képviselőjelölt még lehet. 

Eközben egyre több hír lát napvilágot arról, hogy az ellenzéki összefogáson belül mégsem olyan erős az összefogás, mint azt láttatni szeretnék. Egy, a DK-t támogató Facebook-oldal például Karácsony-ellenes kampányba kezdett, míg Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy szerinte a DK és a Jobbik összehangolták kampányaikat Karácsony kárára.