Megrótták a férfit, aki szidalmazta és megütötte a DK politikusát

2021.09.07. 11:34
A 83 éves gyanúsított azzal fenyegette az ajánlásgyűjtő aktivistákat, hogy baseballütővel kéne szétverni a fejüket.

Megrovásban részesítette az ügyészség az aláírásokat gyűjtő politikus bántalmazóját – közölte Ibolya Tibor fővárosi ügyész.

A gyanúsított egy 83 éves, büntetlen férfi. Az ügyészség szerint cselekménye

olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy vele szemben a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása is szükségtelen.

A gyanúsítottal szemben indult eljárást megszüntették, és a gyanúsítottat megrovásban részesítették.

A megállapított tényállás szerint a 83 éves férfi 2021. augusztus 28-án délelőtt az egyik párt II. kerület, Széll Kálmán térre kitelepült előválasztási aláírásgyűjtő standjához lépett, ahol egyre hevesebben és hangosabban tett bíráló megjegyzéseket a párt politikusaira.

Ekkor odalépett hozzá a párt aláírásokat gyűjtő önkormányzati képviselője – az ügy sértettje –, aki próbálta megnyugtatni a férfit. Az idős férfi erre az egyik kezével, amiben egy vászontáskát tartott, egy oldalazó mozdulattal megütötte a képviselőt a bordatájékánál.

Mint megírtuk: a sértett Varga Gergő, a Demokratikus Koalíció újbudai önkormányzati képviselője, aki az idős férfival szemben magánindítvánnyal élt.

A gyanúsított cselekménye garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége megállapítására alkalmas. A gyanúsított 83 éves, büntetlen előéletű, és nem folyik vele szemben más büntetőeljárás. A bűncselekmény elkövetését ténybelileg elismerte

– olvasható az ügyészség közleményében.

Több atrocitás is érte az ellenzéki pártok aktivistáit az ajánlásgyűjtés közben, erről külön cikkben számoltunk be az Indexen.