Fekete-Győr András: Vérfrissítést akarnak az emberek

2021.09.07. 07:15

„Kampányhajrá” néven rendezett eseményt az előválasztási aláírásgyűjtés végén a Momentum. A 2010 előtti világról, a gazhoz hasonlított korrupcióról és az ellenzék megújulásáról is szó esett a politikusok beszédeiben. A párt valamennyi jelöltjének sikerült megugrania az előírt mennyiséget, Fekete-Győr András a szükséges húszezer helyett huszonötezer ajánlást adott le.

Ezzel a Momentum miniszterelnök-jelöltje gyűjtötte a legkevesebb aláírást az ötfősre szűkült mezőnyből. A hat induló közül Pálinkás Józsefnek (Új Világ Néppárt) nem sikerült elérnie a húszezres számot.

Fekete-Győr: Nem én vagyok a legesélyesebb, de nem lépek vissza

Fekete-Győr András az Index kérdésére elmondta, hogy az erősorrendet a választás fogja megmutatni, ő pedig új arc a politikában, öt éve léptek a nyilvánosság elé.

Engem a választók azzal bíztak meg, hogy képviseljem az új Magyarország tervét és programját, hogy képviseljem az új arcokat, és ezt fogom tenni az előválasztáson. Arra biztatok mindenkit, hogy az első fordulóban ne taktikázzon; szavazzon arra, akiben a legnagyobb lendület, erő, elszántság van.

Hozzátette, hogy a második fordulóban már lehet kicsit taktikázni, de ő azt tervezi, hogy akkor is ott lesz, ha nem ő a legesélyesebb jelölt.

Én azért dolgozom, hogy bent legyek a második fordulóban, és számítok mindenki szavazatára.

Hajnal Miklós kampányfőnök kifejtette Fekete-Győr András jelöltségéről, hogy

üdítő dolog, ha egy miniszterelnök-jelöltnek van realitásérzéke. Ha úgy állt volna ki ide, hogy az első fordulóban előre az ötven százalékért, akkor lehet, hogy egy fokkal kevésbé tudtuk volna komolyan venni a beszédet. Ez a típusú őszinteség fontos a Momentum szimpatizánsainak. Fekete-Győr András egy kifejezetten jó jelölt, helye van a szavazólapon.

Az eredményt szerinte nagyon nehéz megjósolni, mert országos előválasztás még nem volt itthon, nem tudhatjuk, hogy a mozgósítás és a részvétel végül mit fog hozni.

Ha esetleg nem sikerülne Fekete-Győrnek bejutni a második fordulóba, elgondolkodnak azon, hogy támogassanak-e más jelöltet.

Ha így alakul, akkor le fogunk ülni, és áttekintjük az opciókat, ez nem olyan kérdés, amiben előre el kellene köteleződni. Azt a kérdést is fel kell tenni, hogy elköteleződjünk-e, az is opció, hogy a momentumos szavazókra bízzuk, hogy döntsenek a saját belátásuk szerint.

Pálinkás József, miután nem sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges húszezer ajánlást, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét támogatja.