Megvan a döntés: nem Hadházy hibája, hogy Tóth Csabát lófejjel ábrázolták

2021.09.08. 08:49
Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) öt igen és egy nem szavazati aránnyal megállapította, hogy noha a lófejes akció Tóth Csaba méltóságát valóban megsértette, nem bizonyított, hogy mindezt Hadházy Ákos adta volna utasításba.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MSZP kiállt képviselőjelöltje, Tóth Csaba mellett, és etikai eljárást kezdeményezett az Országos Előválasztási Bizottságnál (OEVB) Hadházy Ákossal szemben.

Tették mindezt azért, mert a Momentum által támogatott Hadházy Ákos mellett kampányoló Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) aktivistái egy Bosnyák téri rendezvényen lófejjel ábrázolták az MSZP-s képviselőjelölt Tóth Csabát, aki Facebook-oldalán reagált a történtekre:

Hadházy Ákos gyűlöletkampánya soha nem látott mélységekbe süllyedt. Bebizonyította, hogy számára a kampány csakis a politikai ellenfele lejáratásáról szól. A kampánycsapatának tagjai a mai minősíthetetlen viselkedésükkel, trágár ordibálásukkal megbotránkoztattak minden jó érzésű zuglói embert. Ha Hadházy Ákosba szemernyi tisztesség is szorult, bocsánatot kér minden zuglói embertől, akik kénytelenek voltak elviselni bandájának szégyentelen, arcátlan viselkedését.

Hadházy Ákos erre reagálva elmondta, hogy szerinte „Tóth képviselő úr téved, amikor úgy véli, hogy a passzivisták arra akartak utalni, vagy azt sugallták volna, hogy Tóth képviselő úr egy ló”. Kiemelte, hogy őt is több ízben lejáratták már, összefirkálták például a szórólapjait, de mint mondta, emiatt nem fog senkit se feljelenteni.

Az üzengetés után néhány nappal, tegnap az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) öt igen és egy nem szavazati aránnyal megállapította, hogy noha a lófejes akció Tóth Csaba méltóságát valóban megsértette, az nem bizonyított, hogy mindezt Hadházy Ákos adta volna utasításba – írja a Telex. Az MSZP a döntés ellen még fellebbezhet.  • Hírek
  • Bankszámla