Elhunyt Széchenyi Zsigmond özvegye, 96 éves volt

2021.09.08. 14:45 Módosítva: 2021.11.03. 15:23
A gyászhírt a vadászati világkiállítás szervezőirodájának nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán kormánybiztos közölte.

Életének 96. évében elhunyt Széchenyi Zsigmond özvegye, Hertelendy Margit – közölte az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezőirodájának nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán kormánybiztos.

A tájékoztatás szerint Széchenyi Zsigmondnét szeptember 6-án érte a halál, távozásával egy korszak lezárult a magyar vadászat történetében.

Mangi néni élete utolsó napjáig minden erejét latba vetve őrizte férje hagyatékát, amely munka nélkül napjainkban a vadászati kultúra, a magyar vadászok társadalma jóval szegényebb lenne

– olvasható a közleményben.

Az özvegy nemcsak ebben a munkában, hanem a többszörösen újra kiadott, közismert és közkedvelt Széchenyi-könyvek megszületésében is tevékenyen részt vállalt.

A vadászati kultúráért tett erőfeszítései és megkérdőjelezhetetlen munkája miatt az "Egy a Természettel" Nonprofit Kft. Széchenyi Zsigmond özvegyét saját halottjának tekinti.