Horváth Csaba nem aggódik, főleg, ha a miniszterelnököt Karácsony Gergelynek hívják

2021.09.10. 07:33 Módosítva: 2021.09.10. 07:39

Már 15 éve tervezi új centrumát a Bosnyák térre a zuglói önkormányzat, de most úgy tűnik, tényleg célegyenesben a megvalósítás. A projekt profitorientált befektetői részének megvalósítása még idén, az önkormányzat közcélú beruházása jövőre kezdődhet meg – árulta el a Népszavának Horváth Csaba polgármester. 

A szocialista kerületvezető elmondta, hogy sem a jelenlegi, sem pedig egy új kormány miatt nem aggódik a sikeres kivitelezésen. Elmondása szerint különösen akkor nem, 

ha a miniszterelnököt Karácsony Gergelynek hívják, mivel korábban zuglói polgármesterként, most pedig főpolgármesterként is mindig kiállt a beruházás mellett. 

Horváth Csaba azt is megjegyezte: remélik, hogy egy esetleges ellenzéki választási győzelem esetén az elmúlt másfél évben elvont iparűzési és gépjárműadót, valamint a szolidaritási hozzájárulást is visszakapná az önkormányzat.

Ez a 6,7 milliárd forint pedig fedezné a Zugló által tervezett közcélú beruházás – piac, szakrendelő és új polgármesteri hivatal – építési költségeinek felét, míg a másik felét ingatlanok eladásából, valamint kereskedelmi hitelből fedeznék. 

Utóbbi esetében különösen nagy szükség lesz a mindenkori kormány hozzájárulására, de Horváth Csaba elmondása szerint nemcsak egy ellenzéki kabinet, hanem a Fidesz-kormány is megadná azt, mivel 2019 decemberében a XIV. kerületben megvalósuló komplexum ingatlanfejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították.