Nem kapta meg a jogsit a kormányablakban, a Facebookra írta ki, hogy szurkálni fog

2021.09.10. 09:46 Módosítva: 2021.09.10. 09:47

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a közösségi médiában kiírt fenyegetéssel kívánta visszaszerezni a bevont vezetői engedélyét. A vádirat szerint egy szabálysértés miatt a vádlottat eltiltották a járművezetés valamennyi kategóriájától. A vádlott a lejáratot követő napon, 2021. március 1-jén megjelent a megyei kormányhivatal egyik járási hivatalában, hogy új vezetői engedélyt igényeljen. A kormányablakban szakügyintézőként dolgozó hölgy közölte a vádlottal, hogy mivel időközben újabb szabálysértése miatt is bevonták a vezetői engedélyét, új jogosítvány kiállítására nincs lehetőség. A vádlott a közlést ingerülten vette tudomásul, és feldúltan távozott a hivatalból, olvasható az ugyeszseg.hu portálon.

Ezt követően a férfi az egyik közösségi oldalon a saját maga által létrehozott nyílt profilról azt a nyilvánosan elérhető bejegyzést tette közzé, hogy kéri az intézkedést a jogosítványa felől, mert meg kell szurkálnia valakit. Nehezményezte a bejegyzésében azt is, hogy megint három hónapra bevonták a jogosítványát, nem adják azt vissza, illetőleg nevén nevezve megfenyegette az ügyintézőt, hogy költözzön el a városból, nincs biztonságban.

Kapcsolódó

Biológusok szerint veszélyes az emberiségre a közösségi média

Környezetszennyező iparvállalatokhoz hasonlítják a hatását.

A közösségi oldalon nyilvánosságra hozott fenyegetés ismerősökön keresztül eljutott az ügyintézőhöz, és mind benne, mind pedig a kormányhivatal dolgozóiban komoly félelmet keltett. A vádlott fenyegetése nem vezetett eredményre, a jogosítványával összefüggésben a kormányhivatal részéről ugyanis intézkedés nem történt. Ezután a vádlott 2021. március 3-án ismét megjelent a járási hivatalban, ahová azonban, a fenyegetéseire figyelemmel, már nem engedték be, hanem értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség szerint a vádlott a kormányhivatali szakügyintézőt, mint állami szerv tisztviselőjét, erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg azért, hogy kényszerítse jogosítványa kiállítására.

A főügyészség a férfival szemben terrorcselekmény bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Arról, hogy a vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnös-e, a Szegedi Törvényszék fog dönteni.