Többen visszaléptek az előválasztástól, megvan a sorrend a szavazólapon

2021.09.10. 08:30 Módosítva: 2021.09.10. 08:40

A 106 egyéni választókörzetben 258 jelöltre lehet majd szavazni az előválasztáson, ugyanis a korábbi 265 jelentkező közül öten visszaléptek, ketten pedig nem adták le a szükséges minimum támogatói aláírást − közölte az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) a Népszavával.

Szabó Gábor, a Jobbik Országos Választmányának elnöke, az OEVB soros elnöke elmondta: sorsolással határozták meg, hogy a miniszterelnök-jelöltek neve milyen sorrendben szerepeljen a szavazólapon, amelynek a nyomtatása hamarosan megkezdődik. A sorrend a következő lesz: 

Jelenleg még zajlik a szavazólapok mintáinak grafikai tervezése, miközben már dolgoznak a szavazás előkészítésén.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, az előválasztás költségvetése mintegy 130 millió forintot fog kitenni. Az ellenzéki pártok azt írták, hogy elsősorban a jövő évi általános választásokra készülnek, ezért „a lehető legalacsonyabb áron a lehető legnagyobb választási részvételt biztosító lebonyolítást tartották szem előtt a költségvetés tervezésekor”.

Az előválasztás menetrendje a következőképpen alakul:

  • Szeptember 18. (szombat) 9:00 – szeptember 26. (vasárnap) 14:00 – az előválasztás első fordulója (egyéni országgyűlési képviselő-jelöltek, miniszterelnök-jelölt).
  • Október 4. (hétfő) 9:00 – október 10. (vasárnap) 14:00 – az előválasztás második fordulója (miniszterelnök-jelölt, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok ötven százalékát).


  • Hírek
  • Támogatások