Zalaegerszegen kapott oltást a tini, úgy, hogy ott sem volt

2021.09.10. 07:50 Módosítva: 2021.09.10. 07:50

Egy diák úgy kapott védettségi igazolványt, hogy be sem oltották, azonban az egészségügyi nyilvántartásban az szerepel, hogy a 13 éves tanuló Zalaegerszegen kapta meg a vakcinát. A szülők viszont azt mondják: 15 éve nem járt a család a városban – derült ki az ATV Híradójának beszámolójából

A névtelenséget kérő édesanya a csatornának arról beszélt, hogy az egészségügyi nyilvántartásba regisztrálva bukkant egy olyan lapra, amelyen az szerepelt, hogy kisfiát egy nőgyógyász oltotta be a kórházban, Zalaegerszegen. 

Az anya elmondta, hogy lassan 15 éve nem jártak Zalaegerszegen, korábban pedig úgy döntöttek, hogy egyelőre nem kérik az oltást. Azt viszont problémásnak nevezte, hogy ha mégis meggondolnák magukat, a gyerek már nem kaphatja meg az oltást. 

Az ATV Híradójának egy ügyvéd úgy fogalmazott, nem valószínű, hogy bárki is személyes adattal élt volna vissza, inkább az adminisztrációs hiba elképzelhető, amit ki kell javítani. 

A csatorna megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot is az esettel kapcsolatban, akik válaszukban azt írták: adminisztratív hiba esetén a szülők kérhetik a hiba javítását az oltó orvostól, a helytelenül felvitt oltási lap törlését, valamint az EESZT felé is jelezhetik a problémát, ami kivizsgálja a bejelentést.   • Hírek
  • Bankszámla