Megvan az ország legjobb polgármestere

2021.09.10. 19:37

Átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat pénteken a 26. Városi Polgármesterek Találkozóján Szarvason – adta hírül az MTI. Az Év polgármestere díjat Balaicz Zoltán kapta, aki 2014 óta vezeti a Zalaegerszeget. Korábban a helyi felsőfokú oktatásért létrehozott közalapítvány igazgatója volt. Ezekben az években indult el Zalaegerszegen a műszaki-mérnöki oktatás, bővült a többi képzés és önálló karrá vált a számviteli főiskolai intézet.

Az Év alpolgármestere elismerést Fórizs László érdemelte ki, aki 1998 óta önkormányzati tisztségviselő Hajdúböszörményben, és elmondása szerint a választásokon mindig magasan a legtöbb szavazatot kapta.

Az év jegyzője a hódmezővásárhelyi Tatár Zoltán lett, aki korábban dolgozott Domaszéken, Zákányszéken és a szegedi járási hivatalban. Tevékenykedett ügyvédként és a MÁV jogtanácsosaként is.

A díj azért különösen fontos, mert maguk a polgárok szavazzák meg, ami a leghitelesebb visszajelzés

– mondta Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára a rendezvényen. A politikus kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány különösen nagy terheket rótt az önkormányzati vezetőkre, akiknek a képviselő-testületek és közgyűlések hatáskörében is el kellett járniuk.

A rendezvényt 1995-ben szervezték meg először, és azóta minden évben lehet szavazni a jelöltekre.