Varga Judit: Egyre többen követik a magyar migrációs álláspontot

2021.09.10. 16:00

Varga Judit igazságügyi miniszter egyik legutóbbi Facebook-posztjában írt arról, hogy szerinte egyre többen merik hangoztatni: nem helyeslik, ha az uniós intézmények saját hatáskörüket túllépve avatkoznak be a tagállamok szuverén döntéseibe.

A miniszter hozzátette, hogy a Brexit-tárgyalások egykori vezetője, az Európai Unió érdekeiért küzdő Michel Barnier bejelentette, hogy még ebben a hónapban népszavazást kezdeményez a migráció kérdéskörében.

Ezt Varga Judit úgy értelmezi, ezzel Barnier is azt mondja, a bevándorlás ügyében vissza kell adni a tagállamoknak a jogi szuverenitásukat, hogy szuverén döntéseiket ne írhassa felül az Európai Unió Bírósága vagy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága.

A tervezett népszavazás nyomán Franciaországban is felismerhetik, hogy a migráció kérdésében a hatásköröket vissza kell adni a tagállamoknak – írta szintén bejegyzésében Varga Judit, aki kiemelte, hogy Magyarország kezdettől fogva fenntartja, hogy a bevándorlók betelepítése egyenlő Európa kulturális önfeladásával.