Lezárult a vizsgálat Karácsony Gergely ügyében a Corvinuson

karacsony gergely-07
2021.09.11. 13:31

Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem – írja a Magyar Nemzet az Oktatási Hivatal vizsgálata alapján.

Az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását tekintették át a revizorok, és csupán a főpolgármester esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.

A lap szerint az oktatói kinevezés feltételeihez rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony Gergely három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg; később, 2014. augusztus 31-én Karácsony Gergely maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Vagyis az Oktatási Hivatal lezárult vizsgálata alapján a főpolgármester, aki a baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként indul,

jogszerűtlenül oktatott az akkoriban a baloldali elkötelezettségéről ismert Mészáros Tamás rektor vezette Corvinus Egyetemen tanársegédi, illetve adjunktusi pozícióban.

A lap szerint az Oktatási Hivatal vizsgálatának eredménye nem meglepő, ugyanis az elmúlt hónapokban több sajtóorgánum is megírta, hogy Karácsony Gergely valótlanul hivatkozott nem létező angolnyelv-vizsgájára vagy tudományos fokozatára, holott korábbi életrajzaiban néhány alkalommal ezekre hivatkozott.

Karácsony Gergely is megszólalt végül az ügyben. Közösségi oldalán azt írja:

Látom, csatasorba állították a közigazgatást, hogy legyen muníció az ellenem folytatott lejáratáshoz, legyen mire elkölteni azt a napi 1,5 milliót. Egyet sajnálok, hogy a nagy lejáratóakciójukkal, aminek én vagyok a célpontja, egyetemet, oktatókat, tanárokat vegzálnak, akiknek semmi közük ahhoz, hogy Orbánék tőlem féltik – helyesen – a hatalmukat. Legyen hát világos: büszke vagyok arra a közel 10 évre, amelyet oktatóként töltöttem a Corvinuson, büszke vagyok a tanítványaimra, büszke vagyok a közösen végzett tudományos munkára. És ezt holmi Fidesz-lakájok soha nem fogják tudni elvenni tőlem

– reagált Karácsony Gergely a Facebookon.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Bánkúti Sándor / Index)