Tolatott az M7-esen, maradandó sérülést okozott

2021.09.11. 16:01

Súlyos egészségromlást eredményező közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a veszprémi járási ügyészség egy hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki tolatni kezdett az M7-es autópályán, és ezzel balesetet okozott.

A vezető tavaly augusztusban egy kisbusszal Siófok felől Veszprém irányába szállított utasokat, amihez a balatonvilágosi kihajtónál kellett volna letérnie a sztrádáról, ám túlhaladt rajta. Amikor észrevette, megállt a leállósávban, majd hátramenetben akarta megtenni a 300 métert, figyelmen kívül hagyva a KRESZ-szabályokat, ráadásul tolatás közben a külső forgalmi sávba is belelógott.

A kisbusz után szabályosan érkező személyautó sofőrje nem számított erre, és már nem tudta elkerülni az ütközést. A balesetet szenvedő jármű mögött még egy személyautó haladt, amelynek vezetője észrevette ugyan a forgalmi akadályt és megpróbálta kikerülni, ám a hirtelen kormánymozdulattól a belső szalagkorlátnak ütközött.

A balesetben a kisbusz két utasa, valamint a busznak ütköző személygépkocsi vezetője nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, melyek az egyik utas esetében súlyos egészségromláshoz is vezettek. Két másik utasnak, valamint a vádlottnak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádiratban az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport