Ősszel levelet küld az Orbán-kormány a nyugdíjasoknak

2021.09.12. 10:24

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette, hogy újabb kedvességgel próbálják segíteni a nyugdíjasokat.

Az erről szóló videót Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott tette közzé a Facebook-oldalán. Novák elmondta: családközpontú kormányzást folytatnak, és gondolnak a nyugdíjasokra is.

Megtartottuk a nyugdíjak vásárlóértékét. Ez annyit jelent, hogy az inflációhoz kötöttük a nyugdíj emeléseket. Ha az infláció magas, ha viszont alacsonyabb, a nyugdíjasok megtarthatják a különbözetet. 2010-ben garantáltuk, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét megtartjuk.

Hozzátette, abban bíznak, hogy 2021-ben az ország olyan teljesítményt tud majd letenni az asztalra, hogy ismételten nyugdíj prémiumot tudjanak biztosítani. Ehhez 3 és fél százalékos növekedésre van szükség.

Kiemelte azt is, hogy már korábban elindították a 13. nyugdíj visszavezetését, ami jövőre már egy fél havi nyugdíjat fog jelenteni.

A nyugdíjasoknak ezeken felül egy kiadvánnyal is készülnek, amit ősszel fognak kézbesíteni, és a Jókor Kiadvány néven fog megjelenni. Ez fontos információkkal fog szolgálni a tervezetekről.  • Hírek
  • Hírek