Hajóbaleset a Tiszán, eltűnt egy ember

2021.09.12. 15:33

A Tiszalök és Tiszatardos között közlekedő komptól mintegy másfél kilométerre egy motoros kishajó csónakkal ütközött. Mindkét vízi járműben ketten ültek, valamennyien a 18 fokos vízbe estek. Hárman ki tudtak úszni, egy tiszalöki férfit viszont azóta sem találnak.

A Frissmédia beszámolója szerint sokáig az sem volt biztos, hogy eltűnt valaki, mivel a csónakból kizuhant férfi, miután elérte a partot, hazament, a rendőrök hozták vissza a helyszínre. Csak ezután tudták beazonosítani a csónak másik utasát, akit a lakásán sem találtak, ezért jelenleg eltűnt személyként tartják nyilván.

A keresésére riasztották a Tokajban állomásozó vízimentőket, földi egységeket és mentőhelikoptert is. Nyíregyházáról a kelet-magyarországi speciális mentők, Miskolcról pedig a Neptun önkéntes mentői érkeztek.

Első körben szonárral és radarral keresünk, és ha találunk valamit, búváraink lemerülnek. A művelet speciális felszerelést és felkészült vízimentőket igényel, mivel ezen a helyen több mint 20 méter mély a Tisza, és a sodrás is nagyon nagy 

– mondta az Indexnek Golej Szabolcs, a Neptun Búvár Klub mentőcsapatának elnöke. 

A balesetnek egy házaspár volt a szemtanúja, ők értesítették a mentőket. Nehezítette a keresést, hogy az irányíthatatlanná vált motorcsónak egy órán át körözött vezető nélkül a folyón, mire kifogyott belőle az üzemanyag. Végül éjjel fél egyig kutattak, de hiába, így ma délután ismét vízre szálltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport