18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megszólalt a kriminológus, hideg fejjel eltervezte a családirtást a dunakeszi férfi

D  MI20210912002
2021.09.13. 16:00

Nem hirtelen felindulásból indulnak mészárlásra a dunakeszi családi tragédiához hasonló tömeggyilkosság elkövetői – mondta Bolyky Orsolya, az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezető-helyettese az InfoRádiónak az egész Magyarországot megrázó vasárnapi hármas gyilkosságról.

Mint ismert, Dunakeszin a Kisfaludy utcában egy 54 éves férfi lelőtte volt feleségét és anyósát, illetve volt feleségétől született gyermekét, aztán magával is végzett, Bolyky Orsolya pedig emlékeztetett, hogy azok, akik ilyen ámokfutásra indulnak,

általában idősebbek, soha nem volt dolguk a törvénnyel, nem isznak, nem kábítószereznek.

Egyébként két típusuk van, a pszichotikus és a nem pszichotikus, és amíg a pszichotikusokat jellemzően egy téveszme vezérli, a nem pszichotikusoknál valamilyen egzisztenciális bizonytalanság, elkeseredettség és kilátástalanság áll a háttérben. Változók az ámokfutás előjelei is, a pszichotikusokéinak a környezet először nem tulajdonít nagy jelentőséget, csak utólag jön rá, hogy mit vetített előre, a nem pszichotikusok viszont zaklatásig fajuló előjelekkel tudatják, mire készülnek. Valamilyen mentális zavar – többnyire depresszió – megjelenik náluk is.

Úgy tudni, a gyilkos éppen láthatásról vitte vissza a hétéves közös gyermeket, amikor agyonlőtte 63 éves volt anyóst, negyvenéves exfeleséget és a gyermeket is. Az exfeleség a napot új párjával töltötte, wakeboardoztak. Este hatra értek haza, a gyilkosnak egy órával később pedig már jelentkeznie kellett volna a kisfiukkal, de késett. Érkezés után a nő számonkérte hétéves gyermekük apját, és rendőrségi eljárással fenyegetőzött. Az 54 éves férfi ekkor, az utcán veszítette el a fejét és lőtte le az asszonyt és volt anyósát. Kisfiukkal akkor végzett, amikor kirohant, a Bors szerint azzal a kétségbeesett kérdéssel, hogy

Apu, te lelőtted anyuékat?

Azután, hogy lelőtte saját hétéves gyermekét, a gyilkos magával is végzett.

(Borítókép: Rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei dolgoznak 2021. szeptember 13-ra virradóan egy dunakeszi családi ház előtt, ahol lőfegyverrel lelőtte volt anyósát, párját és közös gyermeküket egy férfi. Mindnyájan életüket vesztették. MTI / Mihádák Zoltán)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport