18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Láthatási vita vezethetett a dunakeszi tragédiához

D  MI20210912003
2021.09.13. 12:43

Súlyos családi tragédia történt Dunakeszin, a Kisfaludy utcában, ahol egy 54 éves férfi lelőtte volt anyósát, volt párját és közös gyermeküket. A rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei nagy erőkkel vonultak a helyszínre, azonban az elkövető magával is végzett a rendőrök kiérkezése előtt. 

A hírt először egy helyi Facebook-csoport adta közre, a bejegyzés szerint több lövést lehetett hallani a Kisfaludy utcában, és sok rendőrautó érkezett a helyszínre. A családi tragédiát hétfő reggel a rendőrség is megerősítette honlapján, később újabb részleteket adtak hírül. E szerint az elkövető 

engedéllyel tartott vadászpuskával támadt 63 éves volt anyósára, negyvenéves párjára és hétéves közös gyermekükre. 

A rendőrségi közleményben olvasható, hogy a lövöldözésről folyamatosan érkeztek a bejelentések a Tevékenység-irányítási Központba (TEK), a rendőrök pillanatok alatt reagáltak. A Pest megyei járőrök és nyomozók a TEK műveleti egységeivel közösen, nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol az 54 éves férfi magát is fejbe lőtte. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytatja le az eljárást – írják.

A meggyilkolt asszony új szerelme, Sz. Tamás a Blikknek nyilatkozott a tragédiáról. A férfi a közösségi oldaláról tudta meg, mi történt, majd azonnal a helyszínre sietett. Először csupán annyit tudott mondani:

Aki a saját gyermekét megöli, az nem ember.

Ezen túl a napilapnak elmondta: szerelmével most lettek volna igazán egy család. Imádta a nőt és gyermekét is, együtt tervezték az életüket. Sz. Tamás szerint a szerelme volt párja, az 54 éves elkövető nem bírta elviselni, ahogy az elsős kisfia elmesélte neki, hogy anyának új szerelme van.

A lap úgy tudja: az 54 éves apa láthatásról hozta vissza közös gyermeküket, amikor a tragédia történt. A megölt nő egész nap új szerelmével volt, wakeboardozni voltak. A nő este 6-ra ért haza, mert a tervek szerint 7-re vitte volna kisfiát az édesapja. Nem érkeztek meg időben, a nő telefonált volt párjának, aki Sz. Tamás szerint nagyon pökhendi volt. Érkezésük után számonkérte őt az édesanya, amiért a férfi nem tartja be a láthatás szabályait – rendőrségi eljárással is fenyegetőzött. Az 54 éves férfi ezután veszítette el az önuralmát.

Bors információi szerint a férfi az utcán végzett először a volt anyósával és volt párjával. A hangzavarra kirohant a kisfiuk, aki kétségbeesetten azt kérdezte:

Apu, te lelőtted anyuékat?

(Borítókép:  A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei dolgoznak a dunakeszi családi ház előtt 2021. szeptember 13-án. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)