Argentínából is érkeztek magyarok a pápalátogatásra

2021.09.13. 10:58

Hetvennégy országból regisztráltak, de lehet, hogy még több helyről érkeztek hívek Ferenc pápa budapesti látogatására. Itt voltak argentínai magyarok, akik személyesen is ismerik az egyházfőt, de jöttek Lesothótól kezdve a Fülöp-szigeteken át Burmáig számtalan távoli országból – mondta el Erdő Péter a Magyar Kurírnak.

Óriási dolog volt a magyar egyház számára, de az eucharisztikus kongresszusok történetében is, hiszen régóta, huszonegy éve nem volt jelen pápa a záró szentmisén

– értékelte a bíboros a pápalátogatást. Kiemelte, hogy a kongresszus idején egyszerre nagyon sok terülten folyt a munka: a  szentségimádási programok, imádságok, katekézisek mellett rengeteg kulturális program volt, kiderült, milyen körülmények között dolgozik az egyház Kelet-Ázsiában. Afrika-napot is rendeztek, hogy jobban megismerjék az ottani segítségnyújtás lehetőségeit. Külön találkozót tartottak a Közel-Keletről érkezett főpapoknak és hívőknek.

A történelemben nem volt még olyan eucharisztikus kongresszus, amelyen keleti és nyugati püspökök ilyen nagy számban találkoztak egymással

– hangsúlyozta a hazai egyházi vezető, aki szerint Magyarország ilyen értelemben is híd lehet Kelet és Nyugat között. Igaz, hogy egyházaink között még nem teljes a közösség, de jó reménységünk van arra, hogy ezt tovább tudjuk építeni – tette hozzá Erdő Péter.