Megszólalt Ferenc pápa magyar kísérője, az édes teherről is beszélt

2021.09.14. 09:08

Figyelmes szeretettel és derűvel érkezett Magyarországra Ferenc pápa, s bár kora és fizikai állapota kis nehézséget jelentett számára, a megpróbáltatásokkal jól megküzdött – nyilatkozta a Magyar Kurírnak Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora, aki Ferenc pápa tolmácsaként dolgozott a katolikus egyházfő budapesti látogatása alatt.

Martos Levente Balázs szerint a pápa végig megőrizte derűjét és békéjét, ugyanakkor összeszedettséget és komolyságot is tanúsított, s amikor állami vagy egyházi vezetőkkel találkozott, képviselte a számára fontos ügyeket. 

Szerinte ezeken a beszélgetéseken Ferenc pápa „igyekezett belső összeszedettséggel jelen lenni”.

A rektor úgy fogalmazott, Ferenc pápa olyan személyiség, aki a kereszthordozás édes terhét, a másokhoz odavezető ajándék voltát megmutatja, ugyanakkor aki

nagyon is képes arra, hogy a sok nehéz keresztet hordozó embert, a szegényeket, a gyengéket, a kicsinyeket a szívébe zárja, és rájuk is mutasson mint Isten jelenlétének titokzatos megszemélyesítőire. 

Martos Levente Balázs egyúttal azt is kiemelte, a katolikus egyházfő olyasvalaki, aki szeretettel, türelemmel, figyelemmel és békével szólítja meg azt, aki ott van mellette.