Vitázna Hadházy Ákos, de feltételei vannak

2021.09.14. 20:19 Módosítva: 2021.09.14. 20:20

Mint ismeretes, a Partizán YouTube-os tartalomszolgáltató hétfő esti adásában lett volna az ellenzéki előválasztáson egy választókerületben induló Hadházy Ákos független, és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő vitája. 

Csakhogy Tóth Csaba nem ment el rá, amit lényegében Gulyás Márton műsorvezető által okozott sérelmével indokolt.  A szocialista politikus azt nehezményezte, hogy Gulyás a Partizánban Karácsony Gergellyel folytatott interjúja során „olyan kérdésekbe csomagolt vádakat” fogalmazott meg vele szemben, amelyekért hétfőn nagy nyilvánosság előtt elkövetett jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tett.

Mindazonáltal hangsúlyozta: fontos számára a vita, így várja Hadházyt a Zugló TV-ben az elmaradt szópárbaj lefolytatására. 

Hadházy ezt végül nem utasította el, de feltételekhez kötötte, amit a Facebook-oldalán meg is osztott: 

  1. „Az adást vágatlan formában teszik közzé és (amennyiben élőben nem közvetítik), kollégáim is rögzíthetik azt.
  2. Lesz moderátor, egy mindkét fél számára elfogadható, szakmailag elismert, független újságíró.”

A független képviselő fogadkozott, hogy amennyiben a feltételek teljesülnek, ott lesz a televíziós vitán.

Vasárnap tartották 2006 óta az első miniszterelnök-jelölti vitát Magyarországon, még ha csak az ellenzéki oldal szereplőivel is, de újra kormányfőaspiránsok feszültek egymásnak. Az Index olvasói szerint a momentumos Fekete-Győr András volt a legmeggyőzőbb jelölt, míg Török Gábor politológus szerint az egész vita nem volt más, mint „ellenzéki szépségverseny”.