16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Elképesztő, filmbe illő történet a baranyai végrendelkező átverése

2021.09.14. 15:43

Jogerősen három évre felfüggesztve, egy év börtönbüntetést kapott csalás és csalási kísérlet miatt egy baranyai nagyközség, Beremend korábbi jegyzője, mert meg akarta szerezni egy végrendelkező örökségét − írja az MTI. A vádlottat a felfüggesztett börtönbüntetés mellett három évre eltiltották a jegyzői foglalkozás gyakorlásától is.

Dr. K. F.-et 2018 nyarán kereste fel egy helybéli azzal, hogy vagyonát a községre akarja hagyni. Ennek fejében azt kérte, hogy ha egészségi állapota megromlik, akkor az ellátását, ápolását az önkormányzat a helyi szociális otthonban biztosítsa.

A férfi azért fordult a jegyzőhöz, mert „egyetemi jogi diplomával rendelkezik, így szakszerű tanácsot tud adni neki szándékával kapcsolatban, továbbá hivatalos személy, aki az önkormányzat érdekében jár el”. Bár a sértett felvetette, hogy célszerű lenne szándékát közjegyzői okiratba foglalni, a vádlott közölte, ez szükségtelen, mert ő is el tudja készíteni a végrendeletet.

A férfi ezután szerkesztett egy okiratot, amelyben nem az önkormányzatot, hanem saját magát tüntette fel örökösként.

A férfi később közölte a jegyzővel, hogy van ötmillió forint megtakarítása is, és azt szintén az önkormányzatra hagyná. A vádlott azt tanácsolta, hogy vegye fel a pénzt a bankból, majd „járadéki szerződést” készített, úgy, hogy a megtakarítást megszerezze. Ezután a sértett a pénz átadta a jegyzőnek, aki euróra váltva saját széfjében helyezte el.  • Hírek
  • Hírek