Lazán eljátszotta Ace Venturát egy sofőr Oroszlányban, szándékosan elsodort egy biciklist

2021.09.14. 10:00 Módosítva: 2021.09.14. 10:02

Egy járművezetéstől eltiltott férfi engedély nélkül elvitte ismerőse kocsiját Oroszlányban, majd amikor menet közben felnyílt a kocsi motorházteteje, megállás helyett a vezetőoldali ablakon kihajolva tovább kormányozta a járművet, amellyel szándékosan elsodort egy kerékpárost, végül pedig egy vízelvezető árokba csúszott – derül ki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Az ügyészség beszámol róla, hogy börtönbüntetést kért arra a férfira, aki 2019. február 5-én Oroszlányban ismerőse tudta és engedélye nélkül magához vette a személygépkocsija kulcsát, majd a járművel elindult, miközben el volt tiltva a járművezetéstől. A kocsikázás közben az autó motorházteteje felnyílt, azonban megállás helyett valahogy úgy, ahogyan Jim Carrey tette az Ace Ventura című fimben, a vezetőoldali ablakot lehúzta, és azon kihajolva vezette tovább a gépjárművet.

Az így kormányzott gépkocsival a férfi utolérte az előtte haladó kerékpárost, akinek az előzésébe kezdett, és szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért a gépkocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a kerékpárnak. Az elsodort bringás az aszfaltra esett, a kerékpár megrongálódott, a gépkocsi visszapillantó tükrének darabjai az úttestre hullottak.

felnyilt-mh-foto-2.png
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A sofőrt ez nem zavarta, megállás nélkül továbbhaladt a gépkocsival, nem érdekelte, hogy az elütöttnek lett-e bármi baja. Innentől már nem tartott sokáig a „kirándulás”, mert az ámokfutó az út további részén a gépkocsival egy vízelvezető árokba csúszott.

A felnyílt motorháztető, a vezetőoldali ablakon kihajoló vádlott, a biztonságos kormányzásra alkalmatlan vezetői pozíció, a nem megfelelő oldaltávolság miatt a vádlott a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki 

– írja az ügyészség.