A Vadászati Világkiállításra nem vonatkoznak a védelmi intézkedések

2021.09.14. 21:34 Módosítva: 2021.09.15. 09:54

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra korlátozás nélkül lesz látogatható. Az erről szóló kormányrendelet kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Magyarul az esemény 

mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól
( Január 1-ig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet Magyarországon – írta meg az Index.)

A szeptember 25. és október 14. között tartandó kiállításon mindenről szó lesz itt, ami csak érintőlegesen is kapcsolódik a vadászathoz. Hagyományos vadászat, trófeák, preparátorok versenye, vizes élőhelyek, horgászat, lovas sportok, kutyák, solymászat, művészetek és gasztronómia egyaránt része a grandiózusra tervezett kiállításnak − mondta korábban a rendezvényről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 

A vadászati expóért közvetlenül a volt kormányszóvivő, Kovács Zoltán felel kormánybiztosként, aki januárban azt nyilatkozta a távirati irodának, hogy

LEGALÁBB EGYMILLIÓ LÁTOGATÓT VÁRNAK A NÉGY HAZAI HELYSZÍNEN ZAJLÓ KIÁLLÍTÁSRA.

A kormánybiztos szerint ez nem egy túlzó szám, hiszen azt is figyelembe kell venni, hogy 65 ezer embernek van érvényes vadászati-, félmilliónak pedig horgászengedélye Magyarországon.

A fő helyszínül szolgáló Hungexpót a kormánybiztos elmondása szerint 55 milliárd forintból újítják fel. A vadászati kiállítás teljes büdzséjét 2017 augusztusában még 387 millió forintra becsülte a kormány, 2021-ig ennyit terveztek fordítani az eseményre, az összeg viszont folyamatosan kúszott felfelé, Kovács Zoltán már 16,5 és 17 milliárd közé saccolta a végösszeget.

Ha a kiindulási összeget vesszük alapul, akkor azt láthatjuk, hogy az esemény nagyságrendileg 44-szer annyiba kerül, mint 2017-ben saccolták.

Frissítés:

A világkiállítás összköltsége – az eredeti terveknek megfelelően – 17 milliárd forint lesz, mely tartalmazza a vidéki helyszínek, a budapesti helyszínek, valamint a lovas Európa-bajnokság költségét is – reagált cikkünk megjelenése után az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás sajtóosztálya.