Még a kormányellenesek többsége is leléptetné Gyurcsány Ferencet

2021.09.15. 09:30

A felnőtt magyar lakosság háromnegyede leléptetné Gyurcsány Ferencet a politika színpadáról – ismerteti a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatását a Magyar Nemzet, kiemelve, hogy a kormánykritikus választópolgárok kétharmada is ezt az álláspontot képviseli.

A kormánypártiak 83 százaléka kívánja az őszödi beszéd elmondójának visszavonulását, 9 százalékuk talán azért nem, mert a miniszterelnök aktivitásától a Fidesz előnyét remélik. 

A kormánykritikusok és a velük nem teljesen azonos baloldali szavazók kétharmada örülne Gyurcsány távozásának. Amint az intézet aláhúzza, ez nem trendforduló, hisz másfél évtizede ilyen nagy a volt kormányfő elutasítottsága. Ugyanakkor Gyurcsány Ferenc politikai tehetségét igazolja, hogy ennek ellenére képes volt a baloldali pártok integrációját keresztülvinni, méghozzá úgy, hogy 2018-ban a még csak alig ötszázalékos Demokratikus Koalíció ma a teljes baloldal vezető ereje és stratégiai forgatókönyvének szerkesztője lett. A kutatás megállapítja, hogy így vagy úgy, de minden baloldali politikus kötődik a tartósan népszerűtlen Gyurcsány Ferenchez.