Odacsap a nyár, több mint 30 foktól sülünk meg

2021.09.15. 06:09 Módosítva: 2021.09.15. 06:09

Marad a száraz, meleg idő, a hőmérők higanyszála sok helyen 30 fok fölé emelkedik majd − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Délelőtt a Dunántúl fölött egyre több és vastagabb magas szintű felhőzet szűri a napsütést, a keleti megyékben eközben gomolyfelhők képződnek.

Várható hőmérséklet szerda délelőtt
Várható hőmérséklet szerda délelőtt
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az ország keleti részén kialakuló felhőzetből kis eséllyel ugyan, de néhol záporok is előfordulhatnak. A déli szél a Dunántúlon és Budapest tágabb környezetében megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű.

Várható hőmérséklet szerda délután
Várható hőmérséklet szerda délután
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Este nyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, ami sok helyen átmenetileg meg is vastagszik, és helyenként kisebb zápor is előfordulhat belőle. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyik megyére sem adott ki figyelmeztető előrejelzést, ami azt jelenti, hogy Magyarországon a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási esemény nem várható.  • Hírek
  • Bankszámla