Csak a teremben nem kell a maszk, a szülőktől védettségit kérnek

2021.09.15. 10:47

Kötelező a maszkviselés a folyosókon, a büfében, a lépcsőházban, egyedül az osztályteremben nem kell eltakarni az orrot és a szájat – több középiskolában ilyen járványügyi szabállyal indult az új tanév. Van, ahol az épületbe érkező szülőktől védettségi igazolványt kérnek, máshol a diákokon és a tanárokon, ott dolgozókon kívül senki nem léphet be az iskolába, legfeljebb előzetes engedéllyel, írta az Eduline.hu.

A tanév kezdete óta kötelező maszkot viselni a folyosókon, az átriumban, az előadótermek előterében, vagyis az osztálytermeken kívül gyakorlatilag az összes helyiségben – ez a szabály a IX. kerületi Leövey Klára Gimnáziumban.

A testnevelésórákat úgy szervezik, hogy azok később kezdődjenek és korábban érjenek véget, így az öltözőkben sem alakul ki tumultus.

Kapcsolódó

A deltával fertőzött beteg már a tünetek megjelenése előtt továbbadhatja a vírust

A súlyos kórházi kezelést igénylő esetektől mindenképpen megvéd az oltás.

A Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Technikumban a szünetekben az összes diáknak fel kell vennie a maszkot, a sál vagy a kendő nem elegendő. Az intézmény reggelente egyébként továbbra is méri a tanulók testhőmérsékletét, az épületbe lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, az órákon „a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése erősen ajánlott”.

A debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában a védettség dönt: azoknak a felnőtteknek (a szülők mellett közéjük tartoznak az iskolai dolgozók és a gyakorlatukat töltő hallgatók is) kell maszkot viselniük, akiknek nincs védettségi igazolványuk. Az intézménybe a szülők egyébként is csak előzetes engedéllyel léphetnek be.

A portál szerint az egyik hódmezővásárhelyi iskolában múlt héten betegedett meg egy tizedikes tanuló, az ő osztályából a lap szerint eddig mindössze hat-hét diák oltatta be magát.