A Momentumnál az előny Hegyvidéken, 2022-ben is lenne esélye Hajnal Miklósnak

2021.09.15. 16:50

Budapest 3. számú választókerületében az ellenzéki előválasztáson a momentumos Hajnal Miklóst a Jobbik, az MSZP–Párbeszéd és az Új Kezdet támogatja, ellenfele a DK-s Komáromi Zoltán lesz, mögötte az LMP-vel és a Liberálisokkal, valamint Visi Piroska, aki mellett az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom logója szerepel.

A HVG megbízásából szeptember elején készített ezerfős, reprezentatív közvélemény-kutatást a Medián, ez alapján a kormányváltást akarók körében Hajnal Miklós 42 százalékra számíthat, a DK-s Komáromi Zoltán 33 százalékon áll, Visi Piroskát 8 százalékra mérték. A helyzet viszont mégsem ennyire egyértelmű, a választás mozgósítási verseny is, a biztos előválasztóknál Hajnal Miklós előnye csak 4 százalékpont Komáromi Zoltán előtt.

A 2022-es esélyeket is vizsgálták, a kutatás szerint Hajnal Miklós 50:42 arányban győzne a kormánypári Fürjes Balázs ellen, Komáromi Zoltánnál 47:45 ez az arány.

2018-ban Gulyás Gergelyé lett a hegyvidéki mandátum, a DK-s Bauer Tamás akkor ellenzéki összefogás nélkül is kevesebb mint kétezer szavazattal veszített.

Fürjes Balázs májusban volt az Index Kibeszélő című műsorának vendége, ahol elárulta: vállalja a választási vitát, ha megvan, ki lesz az ellenfele.