Szentgyörgyvölgyi Péter: nincs mit titkolnom, elhatárolódom

2021.09.15. 06:37

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a a momentumos Gelencsér Ferenc I. kerületi alpolgármester és Szigeti Flóra, a párt V. kerületi önkormányzati képviselője és igazságügyi szakpolitikusa bejelentést tett a rendőrségen, miután kiderült, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármester „földesúrrá avanzsált”. 

A 24.hu korábban arról írt, hogy a belvárosi kerületet 2014 óta vezető polgármester mára több mint 60 hektárnyi területet birtokol.  A lap úgy számolt, hogy a politikusnak 2018-ban és 2019-ben hozzávetőleg 16 millió forintnyi jövedelme lehetett, 2020. évi vagyonnyilatkozata szerint pedig ez idő alatt sikerült hétmillióval növelnie a befektetéseit, illetve 2,2 millióval csökkentenie tartozását.

Szentgyörgyvölgyi Péter kedd este a Magyar Nemzetben reagált az eddigi információkra. A politikus a lapnak úgy fogalmazott: 

Sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családunk több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, ami minden egyes vagyonnyilatkozatomban egyértelműen szerepel és nyomon követhető. A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam – ahogy a sajtó is megírta – teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár 12 oldalas bevallás formájában, hiszen nincsen mit titkolnom.

A polgármester arról nem tett említést, hogy a földeket miből vásárolta, illetve mennyiért.

Azt is elmondta, hogy a politikai csatározásoktól a továbbiakban is elhatárolódik, és nem kívánja segíteni az ellenzék kampányát azzal, hogy reagál a vádaskodásaikra.