Nagyon kiakadt az ARC kiállításra egy fideszes képviselő

2021.09.16. 15:18

Az Újbudán hivatalosan pénteken megnyíló ARC kiállításról tett közzé egy posztot Junghausz Rajmund fideszes önkormányzati képviselő, aki szerint az óriásplakát-kiállítás provokatív jellegű témákat mutat be. 

A politikus Barabás Richárdnak, a Párbeszéd Magyarországért újbudai alpolgármesterének – akit a bejegyzés elején „Kedves rák aszcendensű felebarátom!-ként” emleget – üzent elsősorban a bejegyzéssel.

Újbuda nem a privát homokozód, nem arra való az önkormányzat, hogy a szexuális orientációddal szórakoztasd a választókat. Ez itt nem a Grindr. Értem én, hogy te nem érted, és pontosan ezért írom le újra 

– írta, majd hozzátette, hogy Barabás Richárd „ámokfutásba kezdett”, és „Ilyen erőszakos szexuális tartalmat közvetítő politikára a kerület életében eddig nem volt példa.”

A politikus szerint László Imre kerületi polgármester is felelős azért, hogy „a művészetnek beállított ARC kiállítás vállalhatatlan plakátjait beengedi a kerületbe”.

Pár éve még nekem is többnyire tetszettek a kreatív óriásplakátok, de mára már gusztustalan provokációvá vált a kiállítás mondanivalója

– összegezte véleményét, hozzátéve: szégyenteljes, hogy az önkormányzat anyagilag is támogatja „ezt az uszító, ultraliberális eseményt”.